Travesti Saçlarının Kalitesini Artırabilirsiniz

Sağlıklı olan güzeldir kuralı, saçlar söz konusu olduğunda da değişmiyor. Dünyanın en kaliteli ürünlerini kullansanız da eğer saçlarınızı içten beslenmezseniz sağlıkla parlamalarını sağlamanız asla mümkün değil. Peki, hangi besinler saçlara iyi geliyor ve onlar üzerinde nasıl bir etki sağlıyor? Bu soruların yanıtını Maki Salon Saç Uzmanı Sait Ersan’dan aldık. Ersan’a göre, aşağıda sıralanan besinler için sofranızda yol açmanız ve bu besinlerin yoğun tüketileceği özel bir diyeti takip etmeniz, saç ve saç derinizi çok mutlu edebilir.

SAÇLARIN SEVDİĞİ BESİNLER

Baklagiller: İçerdikleri yoğun protein sayesinde saçın sağlıkla ve hızla uzamasını sağlayabilen baklagiller, ayrıca bol miktarda da demir, çinko ve biotin içeriyorlar. Uzmanların önerisi fazla baklagiller tüketemeyenlerin en azından haftada 3-4 kâse mercimek çorbası içmeleri.

Ceviz: Doğal bir selenyum kaynağı olan ceviz, içerdiği alfalinolenik asit ve omega-3 yağ asidi sayesinde saç için en önemli besin kaynaklarının başında geliyor. Ayrıca ceviz -tıpkı badem, kaju fıstığı ve Pekan cevizi gibi- çok önemli bir çinko kaynağı.

Tam Tahıllar: Tam tahıllar sağlıklı travesti saçı için büyük önem taşıyan çinko, demir ve B vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından son derece zengin besinler arasında geliyorlar.

Yarım Yağlı Süt Ürünleri: Süt ve yoğurt gibi yarım yağlı süt ürünleri, saç sağlığı için en önemli kalsiyum ve mineral kaynaklarından. Ayrıca içerdikleri süt proteinleri “kasein” ve “whey” (kesilmiş süt suyu) de en kaliteli protein depolarından.

Havuç: Müthiş bir A vitamini kaynağı olan havuç saç derisini güçlendiriyor.

Somon Balığı: Yoğun olarak omega-3 yağ asitleri, yüksek kaliteli protein, B 12 vitamini ve demir içeren somon, saç derisini güçlendirerek daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Balık dahi tüketmeyen vejetaryen-lerse, öğünlerinde iki yemek kaşığı keten tohumu tüketebilirler.

Beyaz Et: Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları etlerinde yüksek kaliteli protein taşıyorlar. Bu da, sağlıklı ankara travestileri saçı için çok önemli bir besin kaynağı. Proteinin olmadığı ya da düşük kaliteli proteinin tüketildiği beslenme şekillerinde saçlar güçsüz, mat görünümlü, soluk renkli oluyor.

Yumurta: Bulunabilecek en yoğun protein kaynağı olan yumurta, ayrıca biotin ve B-12 vitamini içeriyor ki bunlar sağlıklı güzellik için son derece önemli vitamin ve minerallerden.

Koyu Yeşil Renkli Sebzeler: Ispanak, brokoli gibi koyu yeşil sebzeler zengin A ve C vitamini kaynaklarından. Ayrıca koyu renk sebzeler yoğun olarak demir ve kalsiyum da içeriyorlar.

Saç düzleştirici kremler zararlı mı?

Bilim adamları saçları düzleştirmekte kullanılan aletlerin sağlığı tehdit edebileceğine dikkat çekti.

Yapılan araştırmalarda saç düzleştiricilerinde belirli kanser tiplerinin gelişimini tetikleyen formaldehit bulunduğu gösteriyor. Paketlerin üzerinde “formaldehit içermez” yazan bazen ürünlerde yine de bu maddenin bulunduğu tespit edildi.

Formaldehite maruz kaldığında insan vücudunda bazı tepkiler meydana geliyor. Bu belirtiler arasında kaşıntı, burun kanaması ve ciltte tahriş yer alıyor. Formaldehit su ile çözünen likit bir gazdır. Ancak yüksek sıcaklıklarla karşılaştığında buharlaşır ve solunum yoluyla insan vücuduna girer.

Bilim adamları kuaförlerde kullanılan pek çok ürünün formaldehit içerdiğini ve toplatılması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar kullandığı ürünün garantisini verebilecek kuaförlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bir yanıt yazın