Ankara Travestileri Makyajınızı Silmeden Uyumayın!

Uyumadan önce makyajınızı temizlemek cilt bakımının en önemli adımlarından biri. Cildinize iyi bakmanın yararlarını hem bugün hem de ileriki yaşlarınızda göreceksiniz. Uyumadan önce makyajınızı temizlemeyi bir kez alışkanlık haline getirdiğinizde, sizin bir parçanız olacak.

Kırık ve zayıf kirpikler
Büyük bir çoğunluğumuz gür ve uzun kirpiklere sahip olmak için pek çok yolu deniyor. Buna rimel de dâhil. Rimelle uyumak, kirpiklerinizin kurumasına ve sonuç olarak kırılmalarına neden olur.

Tıkanan gözenekler
Makyajla uyuduğunuzda, cildiniz nefes alamaz ve gözenekleri tıkanır. Bu da sivilcelere yol açabilir.

Lekeli yastık kılıfları
Fondoten ya da rimeliniz yastık kılıfınıza bulaştığında temizlemek bir hayli güç olacaktır.

Bakteri yatağı
Uyumadan önce yüzünüzü yıkamak sadece makyajınızı temizlemenizi değil, cildiniz üzerindeki cilt yağı, mikrop ve bakterilerden de arınmanızı sağlar. Gün içinde travesti cildine bulaşan bakterileri yatmadan önce temizlememeniz sivilcelere ya da uçuklara neden olabilir.

Donuk cilt
Hemen hemen hepimiz ışıldayan ve genç görünümlü bir cilde sahip olmak için uğraşıyoruz. Makyajla uyumak cildinizin kurumasına ve matlaşmasına neden olur. Cildinizi kaplayan makyaj, gece boyunca cildin kendisini yenilemesini zorlaştırır.

Sabah makyajınızı temizlemek daha zor
Daha önce makyajla uyuduysanız, özellikle ağır bir makyajın yüzünüze nasıl dağıldığını ve temizlemenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur.

Gördüğünüz gibi makyajla uyumak pek parlak bir fikir değil ama mutlaka çok yorgun olup, yüzünüzü temizlemeden koltukta uyuya kaldığınız geceler olacaktır. Yapmanız gereken sabah kalktığınızda yüzünüzü iyice temizleyip, mümkünse kil maskesi uygulamak ve iyice nemlendirmek olmalı. Sonra da ankara travesti cildinin hava alabilmesi için güne makyajsız devam etmelisiniz.

Travesti Makyaj Hataları Ve Çözümleri

Ankara travestileri size yakışan, yüzünüze uygun ve yüzünüzün en güzel kısımlarını ortaya çıkaran bir makyajla tüm günü kendinizden emin bir şekilde geçirebilirsiniz.

Yüzünüzün rengiyle boynunuzun rengi farklı tonlarda
Hata: Fondöteninizin tonunu yanlış seçmişsiniz.

Çaresi: Öncelikle kozmetik satan bir mağazaya gidip birkaç farklı formül ve renkte fondöten deneyerek işe başlayın. Mükemmel ton, sürüp yaydığınızda, cildinizin rengiyle bütünleşip kaybolandır. Çoğu kozmetik firmasının bu iş için hazırlanmış rehberlerinden de faydalanabilirsiniz.

Eyeliner’ınız gözlerinizi küçük gösteriyor
Hata: Eyeliner’ı hem üst, hem de alt kirpik diplerinize kalın bir şekilde sürdünüz.

Çaresi: Göz makyajında üst kirpik diplerinize odaklanırsanız, istediğiniz iri göz etkisini elde edebilirsiniz. Kalemi ya da eyeliner’ı içten dışa doğru belirgin bir çizgi halinde çekin. Alt kirpik diplerini boyarken kalemi fazla bastırmayın ve sert çizgileri pamuk ya da eyeliner fırçasıyla dağıtarak yumuşatın.

Dudaklarınızın etrafında halkalanma oluyor
Hata: Ya dudak kaleminizin rengi fazla koyu, ya da rujunuz, dudak kaleminden daha çabuk siliniyor. Bu nedenle de dudaklarınız çizilmiş ama içi boş bir şekilde kalıyor ve bu da gayet kötü görünüyor.

Çaresi: Dudağınızın kendi rengine en yakın renkte bir dudak kalemini dıştan içeri doğru sürün. Çerçevelemeyi doğru yapmak için önce sol kenardan başlayıp ortaya geldikten sonra, aynı işlemi sağ tarafla da tekrarlayın. Daha sonra aynı işlemi alt dudağınız için de uygulayın. Ardından boyadığınız bölgenin içini gene dudak kalemiyle doldurun. Böylece, üste ruju da sürdüğünüzde, boyanın dudaklarınızdan silinmesi hem daha yavaş, hem de eşit şekilde olacaktır.

Bir yanıt yazın