Pürüzsüz Bir Cilt İsteyen Ankara Travesti Ne Yapmalı?

Düzenli beslenmeniz cildinizin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlar. Sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı basit kurallar var. Güzel, sıkı, parlak ve lekesiz bir cilt için sadece dakikalar ayırmanız yeterli olacaktır. Günlük cilt bakımınıza gerekli özeni göstermeniz ve aynı şekilde haftalık yapacağınız peeling ve derinlemesine temizliği ihmal etmemeniz gerekiyor.

Cildinizi temiz tutun

Şehirde yaşamayı, hızlı tempoyu ve hareketli olmayı seviyor olabilirsiniz. Ancak hava kirliliği cildinizin solgun ve donuk görünmesine yol açar. Ayrıca cilt tonunda gözle görülür şekilde düzensizlikler oluşabilir. Cildi düzenli bir şekilde temizlemek bu durumun önüne geçmeye yardımcı olabilir.

Stresi azaltın

Ofisinizde uzun saatler geçiriyor, bir toplantıdan diğerine koşturuyorsunuz. Cildiniz hassaslaşır ve tepki verir. Her ne kadar azaltmaya çalışsak da, stres yaşamımızın kaçınılmaz bir parçası. Onunla baş etmeyi öğrenmemiz gerek. Kendinize küçük molalar vererek, zaman zaman şehirden uzaklaşıp doğada vakit geçirerek stresli ortamlardan uzaklaşmak size iyi gelecektir.

Düzenli beslenin

Sağlıksız besleniyorsanız cildinizi koruyucu yaşamsal maddeleri alamıyorsunuz demektir. Bol su içmek, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek ankara travestileri cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Hayatınızdan sağlıksız atıştırmalıkları çıkarıp, ofise giderken çantanıza meyve atarak; öğünlerinizde sebze ağırlıklı seçimler yaparak cildinizin ışıltısını koruyabilirsiniz.

Sigara ve alkol kullanmayın

İkisi de vücudunuza ve cildinize zarar verir, parlaklığını ve pürüzsüzlüğünü yitirmiş bir cilde yol açar. Sigara ayrıca ağız kenarındaki çizgilerin derinleşmesini hızlandırır. Cildiniz ve hayat kaliteniz için sigara ve alkolden mümkün olduğunca uzak durmalısınız.

Düzenli uyuyun

Geç yatılmış bir gecenin izleri hemen grileşmiş, yorgun görünümlü bir ciltle kendini ele verir. Asıl göze çarpan ise şişmiş ve koyulaşmış göz altlarıdır. Eğer yeterli derecede uyuyamıyorsanız, bunu uyandığınızda kan dolaşımını sağlayacak hareketler ve yüzünüze soğuk su çarparak telafi etmeye çalışın. Ancak uzun vadede uyku saatlerinizi düzenlemeniz, sağlıklı bir travesti cildi için oldukça önemlidir.

Siyah Noktalardan Kurtulmak İsteyen Travestiler

Siyah noktalar burun üzerindeki gözeneklerde biriken sebum isimli deriyi koruyan yağlı salgının havayla teması sonucu oluşur. Aslında sebum sarımsı renkte bir salgıdır. Sadece hava ile temas etmesi halinde rengi koyulaşır. Bu görüntü her ankara travesti için geçerlidir. Sadece yağ salgısı fazla olan kişilerde gözenekler de daha geniş olur. Bu durumda görüntü daha rahatsız edici olabiliyor.

Sebum salgısının tamamen yok edilmesi olanaksızdır. Bu salgı derideki sebum bezleri tarafından deriyi korumak amacı ile üretilir. Yüzeydeki veya gözenekler içindeki yağı sıkarak boşaltmaya çalışmak, derin gözenek temizleyicilerle yapılan temizlikler geçici bir düzelme sağlasa da aslında sebum salgılanmasını artırıcı etkiye neden olacaktır. Bu durum sorunun kısır döngüde devamına neden olabilir.

Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu siyah noktalardan kurtulmak için birkaç fomül öneriyor.

– Bir tatlı kaşığı limon suyu eklenmiş bir çorba kaşığı yoğurt temiz cilde sürülüp 10 dakika bekledikten sonra temizlenebilir.

– Süt ve toz jelatinin birebir ölçek karıştırılıp hafifçe ısıtıldıktan sonra temiz cilde bir maske gibi sürülmesi ve 15 dakika sonra maske formundaki ürünün kaldırılması da uygulanabilir.

– Isıtılmış bala eklenecek bir çay kaşığı limon suyu burun üzerine sürüldükten sonra 5-10 dakika bekletilip yıkanabilir.

Temel bakımda ideali ılık su ve yumuşak bir temizleyici ile yüzün iki kez temizlenmesi yeterlidir. Yağ salgısı fazla olan kişilerde retinol içerikli ürünlerin (yağ üretimini kontrol etmede yardımcı olur) ve alfahidroksi asitli ürünlerin (deri üst katmanını hafifçe soyarak üst deriyi uzaklaştırmaya yardımcı olur) aralıklı kullanımı ile sorunu kontrol altına alabiliriz.

Geniş gözenekli kişilerde bazı lazer uygulamaları ile gözenekleri daraltmak mümkündür. Bu tür tedaviler ile elde edilen düzelmeler kalıcı olmayabilir. Bu nedenle aralıklı tekrarı gerekebilir veya diğer tedaviler ile birlikte kullanılarak elde edilecek sonuç artırılabilir.

Bir yanıt yazın