Travesti Partnerlerin Hayatının Kolaylaştıran Makyaj Taktikleri

Makyaj yapmak travestiler için zahmetli olduğu kadar keyifli bir süreçtir. Çoğu travesti makyaj yapmayı sever. Bu güzellik rutininde harcanan süreyi en aza indirmek ve minimum çabayla daha iyi görünmek için bazı hileler var. İşte kesinlikle her travestinin bilmesi gereken makyaj ipuçları.

Eyeliner çekemiyorsanız kalemle çerçeve yapın
Eyeliner ile düz çizgi çizerken sorun yaşıyorsanız, önce normal bir göz kalemi ile anahat çizin, ardından eyeliner uygulayın. Bu yöntem yapılan hataları düzeltir ve daha kolay bir uygulama sağlar.

Kirpiklerinize toz far ile hacim verin
Bu basit hile ile rimelinizin daha hacimli olmasını sağlayabilirsiniz. Kirpiklerinize fırçayla biraz toz far uygulayın ve sonra rimelinizi kullanın. Bu yöntem, kirpiklerinizin daha dolgun görünmesini sağlayacaktır.

Eyeliner yoksa rimeli kullan
Eğer elinizde eyeliner yoksa yerine rimelinizi kullanabilirsiniz. İnce bir makyaj fırçası işinizi görecektir.

Dudaklarınızı fırçalayın
Dudaklarınızı kuru bir diş fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Bu dudaklarınızdaki ölü deriyi alır ve yumuşatır. Aynı zamanda kan dolaşımını arttıracak ve dudaklarınız daha dolgun görünecektir.

Maskaranızın rengini tazeleyin
Eski maskaranızın içerisine birkaç damla sıcak su dökün ve sallayın. Maskaranızın rengi tazelenecektir.

Rujunuzu allık olarak kullanın
Rujunuzu, aynı zamanda allık olarak da kullanabilirsiniz. Elmacık kemiklerinize biraz ruj sürün ve parmak uçlarınızla yayın.

Alt kirpiklerinize dik bir şekilde rimel uygulayın
Hem üst hem de alt kirpiklere rimel uygularken fırçayı dik tutun. Bu basit ama iyi makyaj hilelerinden biridir. Böylece daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kirpiklerinizi kesmeyin
İnternette kirpik uzatmak için popüler olan bu uygulama tamamen yanlıştır. Kirpiklerinizi keserseniz eski haline gelmesi 1-2 ay alır. Bu da gayet can sıkıcı bir durumdur.

Rimelin Tarihçesi

Makyajımız rimel olmazsa sanki eksik kalır, bilirsiniz. Aslında her ürün birbirini tamamlar ama ne bileyim rimel bir başka işte, bakışlar derinleşiyor sanki kirpikler uzadıkça. evet, her renk ışığın kandırmacasıyla yüzümüzü bambaşka gösteriyor. Benim bugünkü incir çekirdeğinin hacmini dolduramayacak merakım da bu oldu. Rimel nasıl rimel oldu da birileri alıp onu kirpiklere sürmeyi akıl etti?

Tarihi Eski Mısır’a dayanıyor
Düşününce pek de şaşırtıcı olmadı aslında. Mısırlılar’a ait eski fotoğlarda dikkat çeken hep gözler oluyor sonuçta.

Milattan önce 400’lerde Mısırlılar rimeli kohl ile birlikte gözleri daha da derinleştirmek için kullanırlarmış. Kohl da bildiğimiz bugünün eyelineri işte. Gözlerin böyle derin görünmesi onların inanışına göre kötü ruhları kovarmış.

ilk rimelin içeriği
Aslında şimdiyi düşününce midemiz kaldırmasa da o zamanların imkanıyla gayet anlaşılır oluyor.

İlk rimeli timsah gübresi, bal ve suyu karıştırarak yapmışlar ve fil dişi yardımıylada sürerlermiş. Bugünkünden oldukça farklı öyle değil mi?

Kraliçe Victoria dönemi
Rimel her zaman değerli oldu. Roma’nın çöküşe geçtiği ilk zamanlar da ilgisini yitirir gibi olmuş ama sonra Kraliçe Victoria dönemine geldiğinde ilk iş rimeli tekrar gündeme getirmiş.

Artık rimel daha da ünlenmişti. Ankara travestileri çantalarında taşımaya işe o zamanlarda başlamış. Hatta kendi rimellerini evde yapıyorlarmış. Tabii ki timsah gübresiyle değil.

Kül ve mürver suyunu bir plaka üzerinde ısıtıp krem dokusuna getirip istediklerinde bir fırça yardımıyla sürerlermiş.

İlk kimyasal rimel
Fransız kimyacı Eugene Rimmel, vazelin ve kömür kullanarak yeni bir içerikle 19. yy’da kozmetik rimeli icat etti. Hata adını da soyadından aldı.

Kirpik güzelliği uğruna ölen travestiler 

1933’te Bayan Brown, Lash Lure kirpik markasında bulunan parafinlerin toksik etkisiyle kör oldu. Hatta bu markadan ölen 15 kadın da vardı.

Bugünkü rimelin ilk yapıldığı tarih

1957’de Helena Rubistein kutu içindeki vazelin bazlı rimeli, tüp içinde fırça ile sürülür şekliyle üretti.

Renkli medya dönemine doğru gidildikçe de görsellik daha da ön plana çıktı ve rimel de geliştirilerek bugünlere geldi.

Bir yanıt yazın